Понеділок, 29.04.2024, 14:31
Вітаю Вас Гость | Підписатися на наші новини:Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Online-чат
500

Баннерная сеть Lux-BN

Головна » 2009 » Липень » 5 » Увага!!! «Мобільна реєстрація»
Увага!!! «Мобільна реєстрація»
20:55
 
   З 1-го липня нинішнього року в Україні не можна буде торгувати незареєстрованими мобільними телефонами. Про це повідомили в Українському державному центрі радіочастот. А після 30-го липня оператори зобов’язані підключати до мережі тільки легальні телефони. Як запроваджуватимуть реєстрацію мобілок? Якими є зараз обсяги чорного ринку мобільних телефонів?
 
 
   З 1-го липня, купуючи мобілку, покупці муситимуть перевіряти у магазині телефон на відповідність так званому коду ІМЕІ (це ідентифікаційний код, який має кожен телефон). Про це повідомив  речник Українського державного центру радіочастот Олександр Бондаренко.
   Він розповів докладніше про процедуру перевірки у магазині телефону на відповідність коду. «Процедура перевірки досить проста. Покупець звертається до продавця, щоб той показав сертифікат на телефон, дозволи на продаж. Також, вставивши Sim-картку, покупець має набрати відповідний порядок цифр, після чого має висвітитися код ІМЕІ. Його треба звірити з тими цифрами, що нанесені на самому телефоні під акумулятором і на упаковці».
 
  Мобілки, придбані до запровадження нововведень, ніхто відключати не буде, запевнив речник Українського державного центру радіочастот Олександр Бондаренко. Водночас він переконує: після обов’язкової реєстрації мобільним крадіям буде невигідно займатися своїм бізнесом. «Всі телефони, які діють в мережах до 1 вересня, незалежно від терміну підключення, автоматично вважаються законними. Якщо ж телефон був втрачений, то його власник має подати до МВС відповідну заяву, де вказати код ІМЕІ. Тоді цей телефон заноситься в «чорний список» і не буде обслуговуватися мобільними операторами».
    Якщо телефон не зареєстрований в базі, його купувати не слід. А якщо продавці продадуть нелегальну трубку, на них можна подавати до суду. До речі, українці нинішнього року купують удвічі менше мобілок, ніж торік, констатують експерти. За перші три місці 2009-го продано мільйон мобільних пристроїв. Економічна криза призвела не тільки до того, що купують менше трубок взагалі, а й до зміни уподобань користувачів. Вони віддають перевагу недорогим моделям.
 
Щоб дізнатися ІМЕІ Вашого телефона, потрібно набрати *#06#
 
 
За матеріалами www.radiosvoboda.org
Переглядів: 995 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
07.07.2009
1. Kventin (2Rock) [Матеріал]
Ага, тепер гопнікі будуть казать "Бистро біжи додом за документами на тіліфончік, ми тебе тут подождем" happy

Додати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Online партнери







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Online-city © 2024