Четвер, 02.05.2024, 16:42
Вітаю Вас Гость | Підписатися на наші новини:Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Online-чат
500

Баннерная сеть Lux-BN

Головна » 2008 » Грудень » 13 » Фото на пам’ять і протокол поштою
Фото на пам’ять і протокол поштою
09:28
Фото на пам’ять і протокол поштою
 
  Вашу машину фотографують — посміхатись не варто. Через кілька днів поштою надійде протокол про порушення правил паркування. Рівненські водії потерпають від цього чи не найбільше, бо парковок у місті майже немає. Працівники ДАІ кажуть, що це проблема міської влади. А їхня робота — фіксувати порушення.
 

 

 Зараз за недисциплінованими водіями-порушниками у Рівному полюють два пристрої “Візир”. Як розповів рівнянин Олександр Гребенюк, протягом дня його службове авто, припарковане на вулиці Драгоманова, співробітники ДАІ фотографували двічі. Тому вже зараз очікує під новорічну ялинку пакунок з протоколами порушень.

 

— Конкретна ситуація: під’їхав джип, з нього вискочили працівники ДАІ, сфотографували моє авто і поїхали, не підійшли й не запитали навіть, — говорить Олександр Гребенюк. — А звідки я знаю, можливо, вони фотографували моє авто по два рази в день протягом десяти днів? Потім мені штрафи прийдуть під новий рік. Зараз ми ставимо автомобілі біля тротуару, не порушуючи правила дорожнього руху, але їх все одно фотографують. Хотіли б отримати роз’яснення, як мають діяти працівники ДАІ, а як ні, бо це цікавить не тільки мене, а й, мабуть, усіх водіїв міста.

 

  В обласній ДАІ це пояснюють легко: є правило, є його порушення — плати. Парковка, стоянка чи зупинка в невстановленому місці коштує від 255 до 340 гривень. А фотографувати авто навіть без відома власника чи водія — законно.

 

— Згідно із внесеними змінами передбачається такий вид контролю за порушеннями правил дорожнього руху, як фото-, відеофіксація, — коментує заступник начальника УДАІ УМВС України в Рівненській області Андрій Валерко. — Cаме за статтею 288 Закону про адмінпорушення, працівник ДАІ має право фіксувати порушення за допомогою приладів фото-, відеофіксації, які працюють в автономному режимі. Фото-, відеофіксація є одним з методів наведення порядку. Помічаючи порушення зупинки стоянки, працівник ДАІ фіксує порушення, потім уже в управлінні спільно з працівником адміністративної практики виносять постанову про накладення штрафу. Постанова виноситься без участі порушника, на основі даних з цих приладів (у Рівному це “Візир” — авт.). Протягом трьох днів рішення направляється за адресою власника транспортного засобу. За десять днів він може привести водія, який на момент порушення керував його автомобілем.

 

  Питання зупинки стоянки, паркування транспортних засобів стоїть дуже гостро, особливо в обласному центрі. А організація дорожнього руху входить до компетенції органів місцевого самоврядування, які генпланом повинні передбачати місця парковки. Стоянки повинні облаштовуватися у місцях масового відвідування громадянами.
 
Переглядів: 896 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
01.02.2010
1. Андрій [Матеріал]
скиньте мені протокол правопорушуннф ДАІ

Додати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Online партнери







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Online-city © 2024