П`ятниця, 29.03.2024, 11:41
Вітаю Вас Гость | Підписатися на наші новини:Головна | Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: 2Rock  
Форум » Культурний форум » Кіно » 10 "проклятих" голлівудських картин (У Голлівуді існує давня традиція проклятих фільмів.)
10 "проклятих" голлівудських картин
2RockДата: Субота, 03.01.2009, 13:12 | Повідомлення # 1
Подполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 103
Нагороди: 1
Репутація: 6
Статус: Offline
У Голлівуді існує давня традиція проклятих фільмів. Вони володіють особливою привабливістю.

10 проклятих фільмів Голлівуду





"Чарівник країни Оз" (1939)

Один з перших проклятих фільмів. Маргарет Хемілтон (Зла західна відьма) отримала серйозні опіки, коли перегрівся її грим. З тих пір легенда про прокляття розросталася як сніжний ком. В ході театральних постановок "Чарівника країни Оз" також неодноразово були зафіксовані нещасні випадки. Особливо не везло виконавцям ролі Злої західної відьми.



Трилогія "Полтергейст" (1982-1988)

За шість років померли чотири актори, пов'язаних з серією "Полтергейст". Найпомітнішою стала загибель 12-річної Хезер О'рурк, яка зіграла Керол Енн. О'рурк потрапила до лікарні з підозрою на грип і наступного дня померла. 22-річна Домінік Данн загинула від рук свого ревнивого залицяльника. 60-річний Джуліан Бек (детектив Кейн) помер від раки шлунку.

53-річний Уїлл Семпсон, що зіграв медика, проводив на знімальному майданчику обряд вигнання диявола - він помер роком пізніше від ниркової недостатності. Деякі стверджують, що духи мертвих розсердилися, оскільки при зйомках використовувалися справжні людські кістки.



"Ворон" (1994)

За словами шкільних друзів Брендана Лі, одного разу йому передбачили, що він помре раптово на знімальному майданчику, так само як його батько - легенда бойових мистецтв Брюс Лі. На зйомках "Ворона" відбулися немало інцидентів, зокрема пожеж і нещасних випадків, проте смерть Лі - він загинув за вісім днів до закінчення зйомок - почали пояснювати "сімейним прокляттям".

Брендана застрелили в ході зйомок сцени з минулого його героя, де показувалося, як насправді загинув його персонаж - Ерік Дрейвен. Він загинув через те, що під час стрілянини холостими патронами в пістолеті опинилася застрягла куля. В ході зйомок телесеріалу-продовження із-за дивного збігу обставини загинув досвідчений постановник трюків Марк Акерстрім - йому в голову потрапили уламки, відкинуті вибухом.



"Супермен" (1951 рік і далі)

Прокляття "Супермена" зазвичай наздоганяє акторів, які грають позитивних героїв, - виконаєте одну з цих ролей, і велика вірогідність, що ваша кар'єра зайде в безвихідь або ж вам крупно не повезе. Найвідомішими жертвами прокляття стали Джордж Рівз і Крістофер Рів.

Джордж Рівз грав Супермена в 1950-і роки. У 1959 році, за вісім днів до призначеного весілля, його знайшли мертвим з вогнепальним пораненням - ця загадкова загибель стала основою для сюжету фільму "Голлівудленд" з Беном Аффлеком. Крістофера Ріва паралізувало в 1995 році, коли він впав з коня. У 2004 році він помер від серцевого нападу.

Марго Киддер (Лоїс Лейн) зараз страждає від біполярного розладу.

Марлон Брандо зіграв отця Супермена, після чого серія трагедій погубила його особисте життя - зокрема, потрапив у в'язницю, а потім помер його син Крістіан. Річарду Прайору ("Супермен-3") поставили діагноз "розсіяний склероз".

Кар'єра акторів Кірка Аллена і Діна Кейна, що грали Супермена, після цього пішла під укіс. Вважають, що серіал прокляли Джері Сігел і Джо Шустер, незадоволені невеликою сумою, яку їм виплатили як авторам персонажа.



"Дитина Розмарі" (1968)

У шестидесяті фільми Романа Поланськи були відомі тим, що в них фігурували таємничі сили. Проте ця історія про вагітну жінку, дитину яку хочуть принести в жертву дияволові, повернулася до самого режисера в серпні 1969 року - тоді Чарльз Менсон убив вагітну дружину Поланськи Шерон Тейт.

Починаючи з фільму "Огида" (1965 рік) спостерігаються нез'ясовні паралелі між творчістю Поланськи і життям Менсона. За ці роки і у режисера, і у вбивці розвивався інтерес до окультизму. Прокляття торкнулося і смерті Джона Леннона - Менсон і його послідовники називали свої вбивства "Helter Skelter" по однойменній пісні Beatles, а Леннон загинув біля житлового будинку "Дакота" в Нью-Йорку, де знімалася "Дитина Розмарі".


Він був настількі крутий, що навіть перше його слово було "DIE"...
 
2RockДата: Субота, 03.01.2009, 13:22 | Повідомлення # 2
Подполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 103
Нагороди: 1
Репутація: 6
Статус: Offline

Трилогія "Матриця" (1999-2003)

Смерть двох актрис - Глорії Фостер, яка зіграла Оракула в 1-ій серії, а також 22-річної колишньої співачки Аалії, яка знялася лише в парі сцен, а потім загинула в авіакатастрофі на Багамах, - з'єдналася з чутками про те, що спочатку брати Вачовськи хотіли запросити на роль Нео-Брендана Лі.

У зв'язку з цим почали говорити про прокляття "Матриці". Можливо, воно і справді існує: як пише видання, мільйони людей у всьому світі прокляли час, витрачений на проглядання огидних 2-ій і 3-ій серії.

"Сталкер" (1979)

Зйомки цієї філософсько-фантастичної класики Андрія Тарковського були зв'язані з безліччю труднощів. У картині загадкові і нез'ясовні події відбуваються в Зоні. Але таємниче проникло і в реальність. Фільм довелося знімати двічі: перша версія опинилася "втрачена", оскільки не вдалося проявити експериментальну плівку "Кодак".

Але чутки про прокляття пішли лише через роки, коли багато хто з людей, що працювали над фільмом, передчасно загинули. Частина зйомок проходила біля гідроелектростанції на річці Піліте, поряд з хімічним заводом, який скидав в річку отруйні рідини. У одному з кадрів навіть видно, як по річці пливуть відходи. Зігравший головну роль Анатолій Солоніцин, асистент режисера Лариса Тарковська і сам Тарковський померли від раку горла.

"Дзвінок-2" (2005)

В ході зйомок американської версії цього японського фільму жахів творцям довелося викликати синтоїстського мастера, щоб той провів церемонію очищення. Життя почало копіювати сюжет фільму, коли виробничі приміщення, де йшла робота над картиною, затопило із-за прориву труби.

Незабаром після цього затопило фургон з гримом. У сюжеті беруть участь одержимі тварини, і тому особливо страшним виявився напад бджіл на фургон з реквізитом і напад на знімальну групу оленя.

Режисер Хидео Накату, який знімав і японський оригінал, звик до дивностей при зйомках "Дзвінка". Коли в 1998 році він знімав японську версію другої частини, мікрофон біля поверхні моря , як здавалося, записав примарні голоси.

"Омен" (1976)

У документальному фільмі 2005 року "Прокляття Омена" стверджується, що надприродні сили намагалися в 1976 році перешкодити виходу першої серії фільму по християнських пророцтвах про Армагеддон. У перший день зйомок в результаті дорожньої аварії поранення отримали головні представники групи. Потім в літаку з автором сценарію Девідом Селтцером і актором Грегорі Пеком потрапили блискавки.

Одного разу група повинна була летіти приватним літаком, але в останню хвилину відмінили замовлення, а літак розбився. Люди, що все знаходилися на борту, загинули - літак звалився на автомобіль з дружиною і дитиною пілота. Двоє левів напали на доглядача, що знімався у фільмі, в сафарі-парку і убили його, а в готелі, де жив режисер Річард Доннер, відбувся вибух.

"Той, хто виганяє диявола" (1973)

Багато хто вважає цей фільм найстрашнішим в історії кінематографа. Ще страшніше, затверджують деякі, що якийсь демон щосили намагався перешкодити роботі над цією картиною про Антихриста. За різними джерелами, в ході зйомок померли від п'яти до дев'яти чоловік. Ледве Джек Макгоуран зіграв свою роль, як помер від серцевого нападу.

Існують чутки, що Лінда Блер, яка зіграла Ріган Макніл, отримала знак про одну із смертей за декілька тижнів до того, як вона відбулася.

Група неодноразово говорила, що робота над картиною була жахливою. Прокляття "Того, хто виганяє диявола", уразило і кінотеатри: повідомляли про випадки, коли глядачів нудило під час перегляду, вони непритомніли або впадали в істерику. Під час італійської прем'єри в "Метрополітен-театрі" в Римі блискавкою знищило 400-річне розп'яття.



Джерело


Він був настількі крутий, що навіть перше його слово було "DIE"...
 
MrsBaTaДата: Четвер, 19.03.2009, 01:32 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 47
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Offline
ну і?
 
2RockДата: Четвер, 19.03.2009, 01:36 | Повідомлення # 4
Подполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 103
Нагороди: 1
Репутація: 6
Статус: Offline
What "So what"? wacko wink

Він був настількі крутий, що навіть перше його слово було "DIE"...
 
Форум » Культурний форум » Кіно » 10 "проклятих" голлівудських картин (У Голлівуді існує давня традиція проклятих фільмів.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

www.online-city.at.ua © 2024