Четвер, 28.03.2024, 16:17
Вітаю Вас Гость | Підписатися на наші новини:Головна | Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: 2Rock  
Форум » Культурний форум » Кіно » Як з'явилися логотипи найвідоміших кіностудій Голлівуду
Як з'явилися логотипи найвідоміших кіностудій Голлівуду
2RockДата: Середа, 14.01.2009, 17:18 | Повідомлення # 1
Подполковник
Група: Модератори
Повідомлень: 103
Нагороди: 1
Репутація: 6
Статус: Offline

Всі ми дивимося фільми відомих голлівудських студій - причому починаються ці фільми з демонстрації логотипів. Загалом, рідко замислюєшся, звідки взялися всі ці логотип - наприклад, хлопчик на Місяці... Але, все-таки ми вирішили розібратися з цим питанням, і якщо комусь цікаве це питання, запрошуємо до ознайомлення з історією виникнення найвідоміших логотипів голлівудських кіностудій.

1. DreamWorks SKG

У 1994 Стівен Спілберг, Джеффрі Катценберш і Девід Геффе вирішили заснувати нову кіностудію, назвавши її DreamWorks.

Спілберг хотів, щоб логотип нової студії асоціювався у глядачів із золотим століттям Голлівуду. Логотип спочатку був тим же хлопчиком на місяці, який ловить рибу, проте все це було зроблено за допомогою комп'ютерної графіки. Денніс Мурен, фахівець з візуальних ефектів, який працює разом із Спілбергом в багатьох фільмах, запропонував, що той же логотип, намальований від руки, виглядатиме краще. Сказано - зроблено. Роберт Хант намалював його.

2. Metro-Goldwyn-Mayer (MGM): Лев Лео

Ще в 1924 році Говард Дієтц створив проект логотипу "Leo The Lion" для корпорації Samuel Goldwyn's Goldwyn Picture. Цілком зрозуміло, що в логотипі він використовував елемент з логотипу своєї спортивної команди Колумбійського університету, що називалася "Леви".

З тих пір пройшло багато часу, і в ролі Лео виступали цілих п'ять левів: Слатс (1924-1928), Джекі (вперше заричав) - цікаво, що Джекі з'являвся ще в часи німих фільмів, а його гарчання озвучував фонограф, який стояв позаду екрану.

Третього лева звали Таннер. Четвертий лев залишився невідомим, а п'ятим все-таки став лев на ім'я Лео, починаючи з 1957.

3. У 1935 році компанії Twentieth Century Pictures і Fox Film Company об'єдналися, утворивши Twentieth Century-Fox Film Corporation.

Первинний логотип Twentieth Century Pictures був створений в 1933 році відомим ландшафтним дизайнером Емілем Коса. Коса просто замінив "Pictures, Inc." написом "Fox" - і вийшов логотип, який нічим не відрізняється від сучасного. Коротенька мелодія, відома як "20th Century Fanfare", була створена музичним директором компанії United Artists.

4. Paramount: магічні гори

Paramount Pictures Corporation була заснована в 1912 році під назвою Famous Players Film Company Адольфом Цукором.

Логотип даної компанії був вперше намальований художником В.В, Ходкінсовном протягом зустрічі з Цукором. Підставою для створення логотипу була гора Бена Ломонда, розташована в штаті Юта, де пройшло дитинство Ходкінсона.

У первинному логотипі були 24 зірки, що символізували 24 відомих кінозірки, з якими у компанії були підписані контракти.

5. Warner Bros. (так, саме "Bros." а не "Brothers").

Дана кіностудія була заснована чотирма братами єврейської національності, які емігрували в США з Польщі. Братів звали Гарі, Алберт, Сем і Джек Варнер. Загалом, з суміші імен і прізвища і вийшла нинішня назва студії.

Логотип студії змінювався багато раз, і точний час його створення невідомий.

6. Columbia Pictures: Леді з Факелом.

Ця кіностудія була заснована в 1919 році братами Гарі і Джеком Кон, а також Джо Брендтом. Перша назва студії Cohn-Brandt-Cohn Film Sales. Первинна продукція компанія - дешеві проекти, які досить швидко стали популярними. У 1924 році брати Конн викупили свою частку у Брендта, і перейменували компанію в Columbia Pictures Corporation.

Логотип корпорації був створений в 1924 році, і відомо, що моделлю для даного логотипу була Клаудіа Делл. Спочатку логотип виглядав трохи по-іншому, але з часом поступово його зовнішній вигляд змінювався, придбавши сучасний вигляд в 2001 році.



Він був настількі крутий, що навіть перше його слово було "DIE"...
 
Форум » Культурний форум » Кіно » Як з'явилися логотипи найвідоміших кіностудій Голлівуду
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

www.online-city.at.ua © 2024